2010. október 15., péntek

Vérnyomáscsökkentő gyógynövények

 

Feketeribizli

Hatóanyag: flavonoid, illóolaj, cseranyag, rutin, C-vitamin
Hatás: vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő, köszvényes és reumás panaszokat enyhítő, vértisztító, izzasztó
Javallat: Hólyag, vese és prosztatabetegségek tüneteinek enyhítésére, reumás panaszok, vérnyomás csökkentésére.

Napraforgószirom

Hatóanyag: lutein, karotin, kriptokszantin, kvercimeritrin, flavonoidok, kolin, betain
Hatás: lázcsillapító, nyugtató, vérnyomáscsökkentő
Javallat: Magas vérnyomás kezelésére, ideg- és lázcsillapítóként

Fagyöngy és galagonya

A fagyöngyöt is a vérnyomáscsökkentő gyógynövények közé sorolják. Bár tudományosan mind ez ideig nem bizonyították, enyhén emelkedett vérnyomásnál a galagonyavirág, a galagonyalevél és a fagyöngy keverékének vérnyomáscsökkentő hatása nem tagadható. Javaslom, hogy orvosi ellenőrzés mellett egyszer próbálja ki a következő teát.

Teakeverék:
  • galagonyavirág és -levél 30 g
  • fagyöngy 20 g
  • macskagyökér 5g
Alkalmazása: Naponta 2 csésze teát fogyasszon

Fokhagyma

Mindennapos fogyasztása csökkenti a vérnyomást, kedvezően befolyásolja a vér koleszterinszintjét, gátolja a véralvadást, illetve meggyorsítja a vérrögök felszívódását. Kimutatták, hogy az allicin – mely a szétrágott vagy szétzúzott fokhagymából szabadul fel –, reakcióba lép a szervezetet megtámadó bacilusokkal vagy parazitákkal, s az imént említett anyag kéntartalmú fehérjéi blokkolják azok működését
Fokhagyma az alapanyaga annak a két érrendszer tisztító receptnek, amit itt találsz:


Tündértej

Az alább leírt módon elkészített kivonat vérnyomáscsökkentő hatása a kúra után hosszabb ideig, szerencsés esetben akár 1 évig is megmaradhat. 35 dkg megtisztított fokhagymát összezúzunk és 3 dl tiszta alkoholba (legalább 96 %-os) töltjük. Az edényt légmentesen lezárjuk és az anyagot 10 napig állni hagyjuk. Majd az egészet egy tiszta ruhán át kell szűrni. Az adagolást két nap múlva lehet elkezdeni. A tinktúrát fél dl tejbe kell csepegtetni, az alább megadottak szerint, ameddig el nem fogy. Az eredeti vérnyomáscsökkentő kínai recept – változtatás nélkül:

Cseppek száma
Cseppek száma
Cseppek száma
Napok
Reggeli
Ebéd
Vacsora
1
1
2
3
2
4
5
6
3
7
8
9
4
10
11
12
5
13
14
15
6
15
14
13
7
12
11
10
8
9
8
7
9
6
5
4
10
3
2
1

A 11. naptól három-nyolc cseppet kell a főétkezéseknél, ameddig az anyag el nem fogy

Figyelem!
Ha valaki vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed, azt semmi esetre ne hagyja azonnal abba. Ennek oka, hogy az egyes módszerek, akár gyógyszerről akár természetgyógyászati kezelésről van szó, csak néhány hét után, fokozatosan fejtik ki hatásukat. Ahogyan a gyógyszereknél, úgy a természetgyógyászati módszereknél is nagymértékben eltér az egyéni érzékenység. A gyógyszeradag csökkentését a kezelőorvossal erősen ajánlatos megbeszélni. Az étrendkiegészítők esetén a fokhagyma-kivonatoknál a napi szokásos adak 4 g friss fokhagymának megfelelő adag, a magas vérnyomás kezelése esetén.

Értisztító citromkúra

Végy 30 gerezd fokhagymát, 3 nagy vagy 5 kis citromot héjastól. Pucold meg, darabold össze, azután egy turmixgépbe rakva turmixold le. A kapott pürét öntsd fel egy liter tiszta vízzel, öntsd egy fém lábasba, és addig forrald, míg épp hogy felrottyan. Egy kicsit várj, míg hül, majd szűrd le az egészet, a maradékot is alaposan nyomkodd ki.
Miután elkészültél a folyadékkal, öntsd egy tiszta üvegbe, és rakd a hűtőbe.
Az alábbiak szerint fogyaszd:
21 napon keresztül minden reggel igyál meg 3 cl-t éhgyomorra, majd 8 nap pihenő következik.21 napig ismét minden reggel igyál meg 3 cl-t éhgyomorra, s ha úgy látod, sok marad ki, akkor sűrítheted az utolsó napokat úgy, hogy estére is megiszol egy 3 cl-t a folyadékból. A lényeg, hogy ezt az adagot egy ember egy kúra alatt elfogyassza.
Ez a kúra tisztítja az érrendszered, s egy év múlva újra megismételheted!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése