2009. november 7., szombat

Medvehagyma pálinka


Hozzávalók:
20 friss medvehagyma levelestől, 1l gabonapálinka

A medvehagymát legjobb bokrostól kiszedni - nálunk inkább csak a levelét szedjük - és folyó víz alatt alaposan megtisztítani. A hagymácskákat hagyjuk egyben, a leveleket pedig vágjuk össze durvára. A hozzávalókat rakjuk üvegbe és öntsük fel a gabonapálinkával.
Hagyjuk 2 hónapig érni árnyékos helyen, majd pedig szűrjük le.

A medvehagyma vérnyomáscsökkentő hatású, vagyis magas vérnyomásúaknak kimondottan ajánlható. A vérellátottsághoz kapcsolódó problémák és érszűkületre való hajlam esetén általán megelező hatású.

Alkalmazás:
naponta 2x 20ml medvehagyma-pálinka (legjobb reggel és este)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése