2009. október 6., kedd

Szépülj a Holddal!


A Hold varázslatos hatással van a testünkre. Több mint 30 tippel segítünk, hogy ki tudd használni ezt az erőt a szépséged érdekében.

N Ö V Ő H O L D

Ebben a fázisban a tested nagyon jól vesz fel minden tápanyagot. Ne sajnálj hát magadtól semmit, ami táplálja a hajad és a bőröd! De vigyázz, az édesség hátrahagyja a nyomait, nyúlj inkább zsírszegény ételekhez, például salátához, zöldséghez és gyümölcshöz.

1. Oroszlánsörény – Ha a hold telik, jobban nő a haj – ez tényleg igaz. Ha tehát hosszú, egészséges hajat szeretnél, ebben az időszakban vágd le a hajvégeket, hogy egészséges és erős legyen a hajad. Így csináld otthon: sodord össze a hajad tincsenként, és vágd le a kiálló végeket egy éles hajvágó (!) ollóval!

2. Ajjaj helyett gyümölcs! A telő Hold alatt sokkal jobban meglátszanak a nyomai az „édes bűnözéseknek”, és már csak azt tudod mondani, „Ajjaj”, amikor ráállsz a mérlegre. Hogy ez veled ne forduljon elő, egyél gyakrabban gyümölcsöt és salátát – ha a Hold fogyni kezd, te is „bűnözhetsz”, persze csak mértékkel…

3. Gyerünk a maszk alá! A tél miatt erősen igénybevett bőr számára kétszeresen is jót tesz az intenzív ápolás. A sima győzelemért kend be a kezedet hatóanyagban gazdag krémmel, húzz rá pamutkesztyűt, majd merítsd meleg vízbe.

4. Pakoltál már? Az ápoló tervbe beletartozik a tápláló testpakolás is, mert a bőr ilyenkor szinte mindent felvesz belőle! Szépítő pakolás minden bőrtípusra: 2 ek. kovaföld, 0,4 dl rózsavíz, 0,4 dl melegvíz és 5 csepp pacsuliolaj. Keverd össze, és a masszát vidd fel körkörös mozdulatokkal a testedre. Ha megszáradt, tusold le!

5. Élményfürdő . Soha nem volt még ilyen pihentető a fürdés, mint most! A kényeztető olajos fürdőszerek regenerálják az igénybevett bőrt, és bársonyosan simává teszik. Az élénkítő fürdőszerek viszont feszesítik a bőrt.

6. Egészséges haj, másképp – A sprőd, fénytelen haj szintén nagy hasznot húz a pakolásokból, utána fénylő és selymes tapintású lesz. Tipp: Vidd fel a hajadra a regeneráló pakolást, majd csavard törölközőbe, és a termohatás érdekében fújd meg hajszárítóval.

7. Tankolj fel energiával! – A mindennapi „energiaital” telő Hold idején látja el legtöbb energiával a testet! Vitaminban gazdag italok: 2 kivit pár mentalevéllel törj össze botmixerrel, majd adj hozzá 1 dl körtelevet és 1 dl savót. Vagy: 1 banánt turmixolj össze 1 dl fekete bodzalével és 1 dl almalével, majd adj hozzá 2 ek. citromlevet.


T E L I H O L D

Forgolódsz az ágyban, nem tudsz aludni – ki a hibás? A telihold.
Hatására érzékenyebbek és izgatottabbak leszünk az átlagosnál. Most kell pihenni, relaxálni, levezetni a feszültséget! Ne sajnáld magadtól a kényeztető programunkat!

1. Lock’n’roll! Teliholdnál minden kerekedik! Sokan túlpörögnek, de a hajszálak is sokkal jobban és tovább lesznek göndörök. Ha szeretnél most csábító frizurát varázsolni magadnak, akkor ragadj hajsütő vasat vagy csavarót! Egyébként a fordítottja is igaz: a kilapított, kisimított haj tovább marad egyenes.

2. Omm… Ha nyugtalan és izgatott vagy belül, amint telihold van az égen, akkor épp neked valók a lazító gyakorlatok. Próbáld ki a jógát! Ülj le, a sarkadat tedd egymáshoz, kulcsold össze a kezed. Utána dőlj lassan előre, nyújtsd meg a hátad, és egyszerűen csak pihenj…

3. Simogató érzés – Ismered ezt a görcsölő érzést a nyakon? Ezek amiatt alakulnak ki, mert ebben a holdfázisban sokkal feszültebbek vagyunk. A masszázs sokat segít ezeken a görcsökön, és ilyenkor különösen hatásos. Masszírozd meg magad mandulaolajjal, de a sima babaolaj is megteszi, vagy kérd meg a barátnődet, barátodat, hogy segítsen!

4. Randi illatokkal – A fokozott érzékenység abban is megnyilvánul, hogy sokkal fogékonyabbak leszünk a bódító illatokra. Ha mostanáig nem igazán tudtad, melyik parfüm illik hozzád, most menj be egy drogériába vagy parfümériába, mert most nagyon jó orrod lesz hozzá! Vagy kényeztesd el az érzékeidet egy mennyeien illatozó fürdővel.

5. Jó éjszakát… a bőrnek. Ha a Hold teljes pompájában díszíti az eget, a bőr vérellátása nagyon jó, mivel az „éjszaka aktív” sejtek ilyenkor sokkal intenzívebben dolgoznak, mint egyébként. Tökéletes, tetőtől talpig szépítő kúra: Kend be magad testvajjal.

6. Új frizura? Most! Biztosan te is észrevetted, hogy a telihold szárnyakat ad! Nő az önbizalom, és a kísérletező kedv. Használd ki ennek az időszaknak az előnyeit, és próbálj ki egy új frizurát, egy új stílust. Bízz magadban, és változtass meg magadon valamit, amit már régen meg szerettél volna tenni.

7. Vallj színt! Egy vörös árnyalat vagy a melírozás jobban illik az új stílusodhoz? Egyszerűen tökéletes! A haj színének megváltoztatása – színezés, festés – telihold idején különösen jó eredménnyel kecsegtet. A hajszálak jobban felveszik a színpigmenteket, az új hajszín sokkal intenzívebb lesz, és nem fakul ki olyan könnyen.

8. Abrakadabra! A gyógynövényeknek különleges hatása van teliholdkor, legalábbis úgy mondják… Miért haboznál hát? Próbáld ki azonnal! Maszk szennyezett bőrre: Forrázz le 2–2 ek. kamillavirágot és cickafarkot, a főzetet szűrd le, és keverd el gyógyfölddel. Borogatás hektikus foltok ellen: Márts egy kendőt friss orbáncfűteába!

F O G Y Ó H O L D

Az anyagcseréd csúcsteljesítményen pörög, fitt vagy, teli vagy energiával. Ezt a holdfázist leginkább arra tudod felhasználni, hogy megszabadulj az aprócska szépséghibáktól – szőrök, bőrkeményedések, vagy narancsbőr.

1. Mozgás! Ha a Hold fogyni kezd, a test szinte szétdurran az energiától! Ezt érdemes kihasználni: mozgasd meg a tested! Mit szólnál a kickboxhoz vagy a dance-aerobikhoz? Á, igen, nem kell félned, ha a mérlegre állsz, ha ugyanis Hold úrnő fogyni kezd, rólunk is gyorsabban olvadnak a kilók.

2. Simaság, fájdalom nélkül – Szőrtelenítés fogyó holdnál? Gyerekjáték. Miért? Mert ebben az időszakban magasabb a fájdalomküszöbünk, jobban bírjuk a fájdalmat. Mindegy, hogy gyantával vagy epiláló géppel húzod ki a szőrt a lábadból, kevésbé fáj – és sokkal lassabban fog újra kinőni…

3. Ápolt lábak – Télen zokniba és csizmába dugjuk a lábunkat. A következmény: a láb nem kap elég levegőt, kiszárad, a sarok töredezni kezd, vastagabb lesz az elszarusodott, kemény rész. Mit szólnál egy pedikűrhöz? Így tovább marad puha a lábad: 1. lábfürdő. 2. dörzsöld le a megvastagodott bőrrészt habkővel vagy speciális reszelővel. 3. masszírozz a bőrbe bőrpuhító krémet!

4. Szemöldökformázás – A Hold mottója, a fájdalommentes szőrhúzás a szemöldöködre is érvényes. Így készíts profi szemöldököt: rajzold meg a kívánt szemöldökformát vastagon. Azokat a szőrszálakat húzd ki, amelyek nincsenek befestve. De nem szabad beleesni a minimál szemöldök őrületébe: J Lo és a többi hollywoodi sztár mostanában vastagabbra növeszti a szemöldökét.

5. A körmöd hegyéig… ápolt lesz a kezed, ha szépen formára igazítod a körmeidet is. Ha fogyó Holdnál reszeled le a körmöd, tovább megőrzi a formáját, és erősebben fog nőni. Támogathatod a körmöd és a hajad erősítését, ha rendszeresen eszel kovaföld-tablettát.

6. Narancsbőr – fúj! Senki nem akar cellulitiszt. Szorongasd meg a tiédet azzal, hogy mindennap csipkedő masszázzsal átgyúrod a combodat. Ezzel erősítheted a kötőszöveteket. De nem ártanak az anti-cellulitiszkrémek sem.

7. Semmi probléma… A zsírpárnákat azzal is eltüntetheted magadról, ha fél grépfrút levét összekevered 2 ek. holt-tengeri sóval, majd ezzel a keverékkel bedörzsölöd az érintett részeket. Folpakkal tekerd be, rá egy előmelegített törölközőt tegyél, és hagyd 1 órán át hatni.

8. Vágott haj – Azoknak, akiknek rövid a haja, vagy frufruja van, érdemes fogyó holdnál fodrászhoz menni, mert ha ilyenkor vágják, a haj dúsabban és vastagabban nő! És kicsit lassabban is, ami kellemes mellékhatás, ha a fodrászon szeretnél spórolni egy kis zsebpénzt…

Ú J H O L D

Az újhold az újrakezdés és a megtisztulás korszaka. Tökéletes a számodra egy kis „belső” nagytakarításhoz! A bőrradíros pakolások, a maszkok és a salaktalanító szaunázások szinte megújítják a testedet!

1. Szabadítsd fel a hátad! A vastag téli pulcsik mindennap megnehezítik a dolgát: kiszárad a bőr, teli lesz pattanással (mert nem kap elég levegőt). Garantáltan felszabadító hatással van a hátra egy bőrradíros pakolásnak, amit 4 ek. élesztőből, savóvól, 1 tk. mézből, 4 csepp citromolajból készíthetsz el. Kend fel, és 10 perc múlva öblítsd le!

2. Gőzölj be! Mivel a bőr ilyenkor sokkal jobban kienged mindent magából, ami nem oda való, igazán hatásos a pórusok mélyére hatoló gőzölés. 2–3 ágacska zsályát vagy 1 csésze kamillavirágot önts le forrásban lévő vízzel, várj pár percig, majd hajolj a gőzölgő edény fölé, és takard le a fejedet egy törölközővel. Nagyjából 10 perc után kezdődhet az arc tisztítás.

3. Minden tiszta! A gőzfürdő már előkészítette, kitágította és „előmosta” a pórusokat, így a bőr felkészült egy gyengéd dörzsölésre, bőrradírozásra. Az energetizáló őszibarackos arcradír kitisztítja azt is, ami eddig nem volt tiszta, és kisimítja a bőrt.

4. Szaunaszezon – Mivel a csillagok nagyon kedveznek a salaktalanításnak és a méregtelenítésnek, a szaunázásnak újholdkor van a legtöbb értelme. Ha inkább otthon gőzölnél: zárd magadra a zuhanyfülkét, engedj forró vizet addig, míg gőz nem képződik, és lazíts. Végül váltózuhany. Salaktalanítás belülről: gyömbéres zöldtea.

5. A tenger színei – A bőr főként télen néz ki sápadtnak, mintha egy szürke fátyol lenne rajta. De szerencsére itt van a segítség a tengerből! Elsősegély-bőrradír a rózsásan friss bőrért: 6 dkg tengeri iszapot keverj össze 2 ek. tengeri sóval és meleg vízzel. A zuhany alatt kend magadra, különben a „trutyi” mindent összepiszkít!

6. Ragyogó radír – A fénytelen hajat sem szabad megrövidíteni az újhold-programban. A szelénium-diszulfid hatóanyagú sampon alaposan eltávolítja a hajformázás és a hajmosás maradékait, így a haj újra ragyogóan fényes és selymes lesz.

7. Savómánia – A tejsavó csodálatosan salaktalanít (felpörgeti az anyagcserét). Ha tartasz egy savó-napot (nagyjából 2 liternyit kell meginni egy nap 6–8 adagban), a bőröd és a hajad is hálás lesz neked érte. A natúr tejsavó mellett kapható ízesített ital is.

8. Most aztán tényleg lesz valami! Ki ne ismerné a régi jó fogadalmakat, mint „Mostantól nem rágom a körmömet”, „Mostantól többet fogok sportolni”, meg ilyenek. Ezeket most válthatod valóra! Az újhold körüli napokban ugyanis sokkal jobbak az esélyek arra, hogy tényleg sikerül betartani az ígéreteket. Tipp: találj ki magadnak egy jutalmat, amivel megajándékozhatod magad, ha sikerül, amit szeretnél…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése